Rijbewijskeuring B/E/75+

Als uw rijbewijs verloopt óp of na uw 75ste verjaardag, dan moet u eerst een medische keuring ondergaan, voordat u uw rijbewijs mag verlengen. Deze keuring is vervolgens eens in de 5 jaar verplicht en wordt uitgevoerd door onze bevoegde keuringsartsen. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe een rijbewijskeuring 75+ in zijn werk gaat en wat er van u verwacht wordt.

Stappenplan

Volg de volgende stappen voor een snelle en veilige keuring

 

Stap 1: Afspraak CBR

Voordat je gekeurd kunt worden, moet je een Gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Deze kun je kopen bij het CBR of bij het gemeentehuis. Nadat je deze hebt ingevuld, ontvangt je binnen 10 dagen van het CBR een verwijzing naar een keuringsarts en een keuringsverslag met uw eigen ZD-code.

Stap 2: Afspraak MDS

Maak een afspraak bij MDS voor de keuring. Neem bij die gelegenheid het volgende mee:

  • Het huidige rijbewijs (indien in bezit)
  • Keuringsverslag CBR met uw eigen ZD-code
  • Eventuele aanvullende medische informatie van uw specialist met betrekking tot je medische voorgeschiedenis. (Bijv. een brief van uw cardioloog of longarts)
  • Een potje urine (Dit hoeft geen ochtendurine te zijn)
  • Een actueel overzicht van je medicatie
  • Draag je een bril neem deze dan mee.
    Gebruik je contactlenzen? Neem dan de informatie over de sterkte van je contactlenzen mee.

Stap 3: Versturen keuringsverslag

Wij versturen jouw uitslag digitaal naar het CBR via ZorgDomein. Het CBR zal op basis van jouw keuringsverslag bepalen of je rijgeschikt bent.  

Stap 4: Keuringsuitslag

Ben je rijgeschikt bevonden door het CBR dan ontvang je hierover bericht en kun je naar de gemeente voor de aanvraag of verlenging van het rijbewijs.

Let op: De kans bestaat dat je van het CBR een verzoek om aanvullende informatie krijgt. Daarnaast is in sommige gevallen informatie van een medisch specialist vereist. Het CBR zal in deze gevallen hierover contact met je opnemen.